【開催報告】12/09 Natureや一流国際誌へ挑もう:Springer Nature Publishing Academy

研究大学強化促進事業 研究成果の国際的発信支援プログラム
H28年度研究成果の国際的発信支援セミナーシリーズ第5回

Natureや一流国際誌へ挑もう / Get Published in Nature and Other High Profile Journals:

日時 / Date & time:
2016年12月9日(金)13:30~17:15
13:30 - 17:15, Friday December 9, 2016
参加者:本学の教員、研究員、大学院生等約100人

開催風景はこちらです:
開催風景1

開催風景2

セミナーの詳細はこちらです:

会場 / Venue:
大阪大学コンベンションセンター 1F 会議室1(地図
Meeting Room 1, 1F, Convention Center, Suita Campus (No. 2 on this Map)

定員 / Capacity:
定員100名になり次第締め切ります。
If maximum capacity of 100 is reached, the registration will be closed prior to the deadline.

対象:
Nature等インパクト・ファクターの高い海外誌に投稿する予定のある大阪大学の教員・研究員、大学院生
* 医学と生命科学分野の例を中心とした内容ですが、他の分野の方にも参考になります。
Academic staff, research fellows, and postgraduate students of Osaka University (especially those who wish to get published in high profile journals like Nature)
* Please note that examples from the fields of Medicines and Life Sciences will be used at the workshop. However, researchers from other areas may also find it useful.

講師 / Presenter:
Dr. Jeffrey Robens, Editorial Development Manager, Springer Nature
Dr. Jeffrey Robens has a diverse research background and is an experienced author and peer reviewer. He graduated from the University of Pennsylvania in the United States and has worked at various institutes in Singapore and Japan, including RIKEN and Kyoto University. In his current role as Editorial Development Manager at Springer Nature, Dr. Robens gives educational seminars worldwide for authors to improve their manuscript quality and reach their publication goals. Using his extensive research and publication background, Dr. Robens is particularly able to assist non-native English-speaking researchers increase their chances of publication success.
プログラム / Agenda:
13:00-13:30 受付 / Reception
13:30-17:15 ワークショップ / Workshop
(詳細プログラムはポスターをご参照ください)
(For program details please see the poster below)
・ Effective academic writing
・ Manuscript structure
・ Effective publication strategies
・ Successful manuscript submission for high impact journals

ポスター / Poster:
日本語版
English version