大阪大学 経営企画オフィス URA部門大阪大学 経営企画オフィス URA部門

Nature Masterclassesオンラインコースの導入について

Nature Masterclasses Online Course English Text

Poster.png

研究推進部、附属図書館、経営企画オフィスURA部門では、本学の学生、研究者が一定水準以上の国際学術誌へ論文を投稿して受理されることを実現し、本学研究成果の国際発信を強化することを目的として、様々な支援を行っています。

この度、コロナ禍対策の一つの試行として、国際的学術出版グループSpringer Nature社が提供する科学論文の作成・発表等を学べるNature Masterclassesオンラインコース「Scientific Writing and Publishing」を導入することとなりました。

当コースは大阪大学の教職員・学生なら誰でも無料で受講できますので、ぜひ授業または自学等にご活用ください

利用方法等の詳細(学内限定)

2020年12月23日(水) 更新
ページ担当者:Yao、大屋

December 14, 2020

Osaka University Research Promotion Division, Library, and the Office of Management and Planning are pleased to announce that an online course, Nature Masterclasses - Scientific Writing and Publishing, which is provided by the renowned Springer Nature, has been introduced and is now available to all Osaka University members.

The course contains 15 modules that can help you learn the entire scientific writing and publishing process.

Please note that the service is introduced as a one-year trial in response to COVID-19 and is available from December 14, 2020 through December 13, 2021.

Details (Login to MyHandai required)